Waarom zou het nu wel lukken?
23 maart 2022 

Waarom zou het nu wel lukken?

De woorden springen van haar intakeformulier af en raken me in mijn hart.

“Mijn man vindt een jaartraject onzin, want waarom zou het nu wel lukken als het alleen niet lukt?”


Huh??!

Ik ben blij dat mijn kersverse Een jaar met Ann VIP klant zich niet liet ontmoedigen door deze woorden van haar eigen levensgezel. Met een beetje pech waren deze woorden een eigen leven gaan leiden, zich steeds herhalend in haar hoofd. Steeds overtuigender totdat ze het echt zou geloven.

“Ja, als ik het in mijn eentje al niet kan, waarom zou ik dan zoveel geld besteden aan een coach(traject)? Kansloos. Zinloos. Zonde van mijn geld. Kunnen we ook van op vakantie, daar heeft het hele gezin iets aan.”


Laten we even iets helder krijgen.

  • Je gaat toch niet op zwemles als je beter zwemt dan alle anderen in het zwembad en mensen van verdrinking redt?
  • Je wordt toch geen cursist van een kookles als je al de sterren van de hemel kookt?
  • Je meldt je toch niet aan voor een ‘Stoppen met roken’ cursus als je al twee jaar geen sigaret meer aanraakt?
  • Je stuurt je zoon toch niet naar een training om te leren plannen als hij zijn huiswerk altijd op tijd af heeft, goede cijfers haalt, regelmatig met vrienden afspreekt en lekker in zijn vel zit?


Je schakelt toch juist hulp in als het je NIET lukt in je eentje?

Je schakelt toch juist hulp in als je vastloopt en gefrustreerd ronddwaalt in de eeuwige cirkel van ‘wel willen en weten hoe, maar niet kunnen of niet volhouden’.

Je gaat toch op een cursus om ergens meer van te leren en/of om ergens beter in de worden, zodat je een fijner leven voor jezelf creëert?


Als je het alleen had gekund dan had je inmiddels al echt wel het leven bereikt waar je naar verlangt.

Meer dan 50% van de Nederlanders heeft overgewicht. 50%!

Dat is toch een duidelijk signaal dat afvallen en goed voor jezelf zorgen niet zo makkelijk is als het in je hoofd lijkt? En nee, niet iedereen van die 50% vindt het nodig om af te vallen en een aantal is prima tevreden met hoe het leven gaat. Maar als jij dit leest hoor jij NIET bij die categorie.

Jij volgt mij omdat je op zoek bent naar die ene knop waardoor je niet meer de hele dag met eten bezig bent en rust in je hoofd krijgt. Je ontvangt mijn mails omdat je hoopt dat er een dag komt dat je wél een goede relatie met eten hebt, dat je nee kunt zeggen en mate kunt houden in plaats van dat hele pak of die hele zak leeg te eten.

Je wilt net als anderen normaal zijn in plaats van die loser zonder wilskracht.

Maar als jij wilt afvallen en grip op je gewicht wilt hebben op lange termijn, zul je toch echt de diepte in moeten. Dan kom je er niet met het volgen van Project Gezond met echt lekkere en gezonde maaltijden of met een goedwerkend (maaltijdshake)dieet. Het werkt, ja. Maar het is een tijdelijke fix.

Dat weet je, want je hebt het intussen al tig keren meegemaakt. Als je deze manier van eten loslaat val je terug in je oude denken en in je oude patronen van overeten. Hier kom je niet uit in je eentje! De verloren kilo’s komen terug, net als je twijfel of je wel normaal bent.


Het inschakelen van hulp is spannend waardoor je misschien het gevoel hebt dat je faalt als mens.

Weet dat het samen onderzoeken van waarom je doet zoals je doet het meest moedige besluit is dat je jezelf én je gezin kunt gunnen.

Hoe fijn is het dat jij eindelijk begrijpt dat je volkomen normaal bent? Dat je kunt sparren met iemand die jou en jouw probleem rondom eten écht begrijpt? Dat je kunt leren hoe je met moeilijke momenten om omgaat, dat je jezelf herpakt als het even mis gaat en dat je met vertrouwen naar jouw toekomst kijkt?

Hoe lang blijf je in eentje aanmodderen? Blijf je luisteren naar je partner die eigenlijk geen snars van jouw probleem met eten begrijpt? Tuurlijk, je bespaart geld, maar kijk ook eens naar wat het je kost aan afhaalmaaltijden, baal- en frustratiemomenten en nog belangrijker jouw gezondheid, energie, humeur en zelfvertrouwen.

Waar denk jij dat jij, jouw partner en gezin meer van profiteren? Die twee weken vakantie in Italië of die 50 andere weken dat jij lekker in je vel zit? Ik zou het wel weten.


Weet jij dat het tijd is om niet meer alleen aan te modderen en wil samen met mij onderzoeken wat je nodig hebt om grip te krijgen op jouw eetkeuzes en gewicht? Plan dan een 'Waarom val ik niet af - Analyse' met me in. In dit gesprek zoeken we samen uit hoe het komt dat je niet afvalt of waarom je het afvallen zo lastig vindt om vol te houden. Klik hier om jouw 'Waarom val ik niet af - Analyse' in te plannen

Over de schrijver
Al vanaf jonge leeftijd was (over)eten en mijn (over)gewicht een ding. Eind 2001 woog ik, na vele mislukte afvalpogingen, 107,7 kilo. Pas toen ik het diëten los liet, kreeg ik grip op mijn gewicht. Ook heb ik diverse opleidingen rondom afvallen, gezondheid, veranderen gedaan. Ik snap dus helemaal waar jij tegenaan loopt bij het afvallen en volhouden en ik kan je op diverse manieren helpen.
Reactie plaatsen