Ervaringen

Handig voor jou om het van een ander te horen en voor mij werkt dit heerlijk therapeutisch

Susan: "Worstel je net als ik al jaren met je gewicht en heb je al van alles geprobeerd: dit is echt een aanrader!"

Het webinar van Annoesjka was heel fijn. Ze maakte meteen duidelijk dat zij - naast professional - ervaringsdeskundig is. En dan niet iemand die na kerst 3 kilo te zwaar is, maar al jong te maken kreeg met stigma. Ook gaf ze woorden aan iets wat ik al lang voel, maar door verschillende psychologen en in twee emotioneel overeten trajecten niet zo voelbaar was: hoe ik vaak tegelijk op de rem en het gaspedaal sta, wat mijn hele systeem in de war gooit en dat een basis onveiligheidsgevoel zorgt dat ik ergens niet dun wil zijn en lastig kan afvallen. Ook is duidelijk dat eten en bewegen blijvend aandacht vraagt, iets wat Annoesjka ook voorleeft.


Worstel je net als ik al jaren met je gewicht en heb je al van alles geprobeerd: dit is echt een aanrader! Let wel: werken met Annoesjka is wel figuurlijk met de billen bloot! In het persoonlijk gesprek dat ik na het webinar boekte, spiegelde ze me meteen waar ik onzin praatte. Analytisch scherp op de bullshit en zacht voor de kwetsbaarheid eronder.


Het lijkt me duidelijk... hoewel met de nodige spanning ben ik in het traject gestapt.

Hier komt binnenkort de volgende review

Scroll intussen lekker naar beneden en lees de ervaringen van klanten die jou voorgegaan zijn.


En weet, je kunt altijd gratis en geheel vrijblijvend een gesprek inplannen, zodat we samen in jouw situatie duiken en onderzoeken wat jij nodig hebt om weer lekker in je vel te komen. Letterlijk, maar zeker ook figuurlijk!

Alexa: "Van gestress naar meer kalmte."

Ik heb het traject Leg jouw fundament met Ann gedaan. Ik ging van vaak gestresst en druk voelen naar meer kalmte en veel minder stressmomenten. Erg fijn!

"Annoesjka begeleidt het hele proces met veel toewijding en enthousiasme."

4 maanden geleden ben ik gestart met het GLI-Cool traject. In het begin stond ik te kijken hoe klein mijn persoonlijke doelen mogen zijn. Ik wilde graag, zoals ik gewend was, meer en groter! Maar nu, na 4 bijeenkomsten, is mij wel duidelijk dat de CooL aanpak beter werkt voor mij. Ik heb nu 2 jaar de tijd om nieuwe gewoontes in te slijten, dus ik hoef helemaal niet meteen snel te gaan. Uiteindelijk win ik het daar op langere termijn niet mee. Na meerdere pogingen om gezond te leven, viel ik altijd terug in oud gedrag.


Ik kan alles meteen toepassen in mijn dagelijks leven en vind het goed vol te houden. De andere deelnemers zijn, net als ik, gemotiveerd om te werken aan een gezonde(re) leefstijl. Ik ben blij dat ik in dit traject zit. Annoesjka begeleidt het hele proces met veel toewijding en enthousiasme.

Bianca: "Ik voel me veel meer ontspannen."

Ik heb een traject bij Ann gevolgd over het leggen van je fundament d.m.v. hartcoherentie. Ik voel me veel meer ontspannen, maar wat belangrijker is, ik kan kleine en grotere stressmomenten zo veel beter opvangen door de hartcoherentie. Daarbij is Ann een fijne en ondersteunende coach. Aanrader!

Esmee: "Iedereen zou dit in de huidige maatschappij moeten doen!

Net het traject Leg je fundament met Ann afgesloten. Mooi programma dat mij echt heeft geleerd om meer te kunnen ZIJN in het moment en meer te kunnen vertragen. Onbewuste energievreters die mij onbewust veel stress opleveren heb ik op een nog beter level in kaart te kunnen brengen. Iedereen zou dit in de huidige maatschappij moeten doen!

Monica: "Als ik stress voel, pas ik de HeartMath techniek toe om mijn ademhaling weer in balans te krijgen."

Op een fijne manier heb ik geleerd, in een traject Leg jouw Fundament met Ann, van Annoesjka hoe ik regelmatig het gebruik van de Inner Balance trainer in mijn dagelijks leven kon integreren. Als Ademtherapeut weet ik als geen andere hoe belangrijk ademhalen is. Maar ik vond het lastig dit voor mijzelf in mijn dagelijks leven in te bouwen. Het eerste wat ik nu doe als ik opsta, is eerst 5 minuten met de Balance trainer de HeartMath technieken toepassen. Hierdoor begin ik mijn dag rustiger. Als ik nu stress voel of mijn ademhaling zit hoog, pas ik de HeartMath techniek toe om mijn ademhaling weer in balans te krijgen. Ik ben heel blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan en wil iedereen een traject Leg jouw Fundament met Annoesjka aanraden. Stap voor stap leert ze jou de techniek en maakt je bewust van je valkuilen en je krijgt inzicht in je eigen patronen. Sta eens stil bij jezelf en voel waar je ademhaling zit.

Inge: Annoesjka is steunend, praktisch, opbouwend, en geeft goede tips en sluit aan bij waar ik was.

Mijn leven was altijd erg vol, gevuld met activiteiten en bezigheden voor mijn gezin, mantelzorg, werkzaam als hulpverlener. Ik was altijd druk voor anderen in de weer. Ik merkte op gegeven moment dat ik erg gejaagd leefde, altijd maar "aan" staan, niet echt kunnen ontspannen. Hoge ademhaling. Het aanbod van Ann kwam voorbij, en ik besloot deze stap te zetten. Ik ben er blij mee! De kennis en technieken uit het programma Leg jouw fundament met Ann zijn gewoon levenslang toe te passen. Het is bij mij eerst een bewustwording geweest. Hoe leef ik nu, wat voel ik, wat denk ik, wat wil ik. Oude patronen die soms heel sneaky weer voorbij komen. De technieken zijn praktisch toe te passen in eigenlijk alle situaties. Het heeft me meer rust gegeven. Ik leer meer stil te staan bij mezelf, mijn eigen behoeften. Ook kan ik meer verbinding maken tussen mijn hoofd en hart, ademhaling, signalen van het lichaam, ben ik beter gaan begrijpen.


De coaching van Annoesjka hierin is fijn, ze spreekt uit ervaring, niet alleen omtrent dit programma, maar ook bijvoorbeeld het bewust eten en bewegen, wat daarin valkuilen zijn en wat daarin helpend is. Annoesjka is steunend, praktisch, opbouwend, en geeft goede tips en sluit aan bij waar ik was. Ik kan het traject echt aanraden, wie je ook bent of wat je ook doet. Een mooi citaat uit de Bijbel: Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven. En zo is het.  Aandacht voor je eigen hart, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, het is zo belangrijk. Vanuit eigenwaarde en ruimte ademhalen en zo coherent mogelijk zijn, wie wil dat nu niet 😍😀

Janneke: "De workshop rondom 'Hartcoherentie' was erg leerzaam en waardevol."

Ik kon merken dat Annoesjka wist waar ze het over had en zij kwam erg gedreven over m.b.t. het overbrengen van de informatie. Ik vond de workshop erg interessant en inzichtelijk. Zij gaf een heldere overzichtelijke weergave van hetgeen de methodiek rondom 'Hartcoherentie' inhoudt en het belang hiervan m.b.t. de omgang met het herstel van stress en het effect hiervan op verandering in gezondheid / gewicht. Tot slot vond ik het prettig om te vernemen dat deze aanpak  zowel op zichzelf staand en binnen een coachtraject kan worden toegepast of ter aanvulling op andere reeds lopende trajecten/behandelingen.


Klik hier voor informatie over de workshop 'Ervaar hartcoherentie zelf' en ontdek hoe je grip krijgt op je stress, je keuzes en/of gewicht.

Patty: "In drie maanden tijd van een 3 verdubbeld naar een 6!" 😁

Ik kwam bij Ann omdat ik het overzicht snel kwijt raakte als er een klein beetje chaos was in mijn leven. En daardoor zorgde ik slecht voor mezelf en nam ik niet helpende keuzes. Uit het Leg jouw fundament met Ann - traject heb ik voornamelijk een stuk bewustwording meegenomen. Over mijn stressoren, mijn gedrag, gedachten en emoties. Met de tools en de diepgaande begeleiding van Ann heb ik geleerd om sneller uit een sombere toestand te komen, mijn energielekken te dichten en om door de dag heen stil te staan bij mijn gevoel en staat van zijn. Waar ik mijn toestand in het begin een 3 gaf, is deze verdubbeld naar een 6. 😁Figuurlijk!


Klik hier Voor informatie over Leg jouw fundament met Ann en krijg weer rust, overzicht en energie en maak weer makkelijker helpende keuzes.

Vivian: "Ik ben super blij met de technieken die ik leer en dat ik weet wat er in mijn lijf gebeurt. Ik kan mezelf nu eenvoudig en snel bijsturen en maak hierdoor betere (gezondere) keuzes."

Na Een jaar met Ann heb ik ook het nieuwe programma Leg jouw fundament met Ann gedaan. Dat programma is een mooie verdieping en alles wat ik ontdek en leer werkt voor mij heel erg fijn. Het geeft me rust en ruimte in mijn hoofd door alleen 'even' over mijn ademhaling na te denken. Zowel op mijn werk als privé merk ik verschil. Mijn lontje is minder kort, ik ga rustiger stressvolle/lastige situaties in en merk ook dat ik hiervan sneller herstel. Gedurende de dag kan ik meer energie geven zonder echt leeg te lopen. Fysiek merk ik dat mijn lijf minder gespannen is en sneller herstelt. Ik merk eerder signalen op dat ik tegen mijn grenzen aanloop en kan hier dus ook eerder naar handelen.

Esther: "Ik dacht dat mijn stressfactoren altijd hele grote dingen waren..."

Ik heb het traject Leg jouw fundament met Ann gevolgd bij Ann. Ik heb prachtige inzichten gekregen waar mijn stress zit, lichamelijk en in welke situaties. Ik dacht namelijk dat mijn stress factoren altijd hele grote dingen waren maar juist de kleine stressbronnen en mijn stressreacties hierop door de dag zorgde ervoor dat ik alles behalve coherent was. Ik was mijn lichaam alleen maar aan het uitputten met allerlei lichamelijke gevolgen van dien.


Ann haar begeleiding hierin was super waardevol. Veel uitleg, samen oefenen en achtergrond informatie zorgde ervoor dat ik allerlei technieken beheers om mijn energie level goed te houden, inzichten in wat mijn energielekken zijn en hoe coherent te luisteren en communiceren in uitdagende gesprekken.


Kortom, dit traject geeft een geweldige inzichten in (verborgen) stress situaties, welke emoties voel ik hierbij, hoe krijg ik meer energie, hoe blijf ik in het hier en nu, cortisol gehalte daalt, coherent denken en problemen oplossen, open communiceren en meer contact met mijn lichaam en geest.


Annoesjka is een coach met passie en heel veel kennis over stress, gezonde keuzes maken, voeding en mindset, emoties en begeleidt heel erg fijn. Ik raad haar en haar expertise absoluut aan!

Ineke: "Annoesjka is recht door zee, super enthousiast en weet goed tot de kern door te dringen."

Ik heb de 8 weken met Ann gedaan en kan dit van harte aanbevelen. Je krijgt inzichten in processen die in jouw lijf plaatsvinden, leert e.e.a. over een stabiele bloedsuikerspiegel en je komt tot de ontdekking dat er stress kan ontstaan door dingen die je zelf niet zo gauw zou bedenken. Ook leer je wat gezonde slaap voor je doet, wat "echte" ontspanning is en waarom dit belangrijk voor je is. In de Q&A sessies kun je al je vragen stellen en beantwoord krijgen!


Ook heb ik nog 8 persoonlijke coach-uren online met Annoesjka gedaan. Zelf ben ik personal & business coach en heb ervaren dat lifestyle coaching toch echt een heel andere discipline is. Annoesjka vraagt goed door waardoor problemen waar je mee kampt ook echt boven water komen. Ze neemt geen blad voor de mond en is niet bang haar mening te geven. Kortom een super goede Lifestyle coach!

Dus twijfel niet, gewoon doen, het is de moeite waard!

Susanne: "Halverwege het traject voel ik al meer energie, rust, geluk en tevredenheid."

Op dit moment heb ik drie sessies gehad van het traject Leg jouw fundament met Ann en de resultaten zijn nu al goed merkbaar. Ik heb inzicht gekregen in mijn energiebronnen en energielekken, de emoties die ik beleef en wat dat met mij en mijn gedrag doet. Door een stukje bewustwording en de coherentie ademtechniek ervaar ik nu, halverwege het traject, al meer energie, rust, geluk en tevredenheid. Super tof!


Na het toepassen van de oefeningen voelt mijn hoofd leger en ervaar ik meer rust. Ik pieker en twijfel minder en ook mijn neiging om over te analyseren neemt af. Heerlijk! Ik kijk uit naar wat het vervolg mij nog meer gaat brengen! 😃

Iwan: "Soms kom je mensen in je leven tegen die je leven veranderen."

De ontmoeting met Ann van Ann's coaching is zo een ervaring. Ik heb voor haar coaching betaald, maar wat ik er voor in de plaats kreeg was het meer dan waard: innerlijke rust, zelfvertrouwen, kennis over voeding, controle krijgen over je lichaamsgewicht. Kortom, je leert werken aan de opbouw van je lichaam, maar ook aan je geest.

Cynthia: "Al jaren op dieet, van alles geprobeerd, altijd wel weer wat afgevallen maar ik kwam het altijd net zo hard weer aan."

De laatste jaren steeg mijn gewicht gestaag, elk jaar kwam ik wel weer 5 tot 10kg aan. Ongelukkig en altijd met voeding bezig, negatieve gedachtes hierbij en altijd maar weer ongezonde keuzes maken. Dit moest echt een keer gaan veranderen, ik ben ten slotte pas 30..


Daarom heb ik een gesprek met annoesjka aangevraagd, ik had al veel enthousiaste verhalen over haar als coach gehoord. Zonder enige twijfel ben ik daarom het jaartraject met haar aangegaan. En man wat was het een pittig jaar. Veel tijd geïnvesteerd, veel gedrag geprobeerd te veranderen en veel (soms behoorlijk confronterende) gesprekken gehad met annoesjka. Was het het waard? Absoluut!


Ik ben niet enorm veel afgevallen maar ik ben voor in eerst in jaren sowieso niet aangekomen! Dat is al zo'n enorme winst. En daarnaast voel ik me veel vrijer en (figuurlijk) lichter. Ik heb niet meer zo'n negatief gevoel bij voeding, ik maak veel bewuster keuzes en ik heb vooral veel meer rust en ruimte in mijn hoofd.

Ik heb veel kennis opgedaan over het brein, mijn gedachtes, slaap en de invloed die dit op (gezonde) keuzes heeft. Zoveel geleerd dat ik zeker weet dat ik in de aankomende jaren op een gezond gewicht ga komen en vooral op een gezonde manier! 

Sanneke: "Ann heeft mij vooral psychisch op de goede weg geholpen."

Ann geeft je veel herkenning en inzichten waarom bijvoorbeeld afvallen niet lukt, waarom mensen elke keer terugvallen in hun oude (eet)patroon en waarom je brein zoveel invloed heeft op het afvallen/aankomen. Echte eye-openers zitten in dit programma. Ann heeft mij vooral psychisch op de goede weg geholpen en daardoor maak ik veel betere en gezondere keuzen qua eten en bewegen met als resultaat dat ik ongeveer 10 kilo ben afgevallen (niet in 8 weken hoor;))

Judith: "Na jouw, zeer herkenbare, webinar is er bij mij wel een knop omgegaan."

Goed om meer in zicht te krijgen hoe je brein werkt. Ik ben nogal een beelddenker en als mijn brein schreeuwt om foute keuzes te maken kan ik dit makkelijker omzetten naar een positieve gedachte en daardoor nu een bewuste keuze maken. De zin, nu fijn maar later pijn, heb ik mijzelf ook goed in de oren geknoopt. 

Ik ben blij dat ik je positieve webinar heb gevolgd.

Ik ga ervoor en vind het fijn om je mails te mogen ontvangen.

Vivian (moeder van twee jonge kinderen) heeft verschillende dingen geprobeerd om af te vallen, maar alles mislukte (uiteindelijk).

In september 2021 stapte zij in het groepstraject van Een jaar met Ann en op 22 april 2022 hadden we een tussentijdse evaluatie. Hoe staat het ervoor?

Mirjam: "Ik ben echt onder de indruk van Ann's kennis en vooral het in 1 gesprek kunnen achterhalen waar het werkelijke probleem zit. "

In april 22 heb ik bij Ann's Coaching een gratis webinar en analysegesprek gevolgd. Het webinar gaf mij al inzichten zoals ik er nog niet naar gekeken had. Dit maakte dat ik in ben gegaan op de laagdrempelige uitnodiging voor een gratis analysegesprek. Ik ben echt onder de indruk van Ann's kennis en vooral het in 1 gesprek kunnen achterhalen waar het werkelijke probleem zit. Zij komt niet met allerlei voedingsadviezen, maar zoekt naar het probleem achter het probleem van afvallen en weer aankomen.


Ik heb haar ervaren als een heel prettig persoon. Ik ben echt verbaasd over de inzichten die zij mij over mijzelf heeft gegeven in deze korte tijd. Ik ben zelf praktijkverpleegkundige, weet veel van voeding en coaching. Ook vanuit professioneel oogpunt weet ik dat zij een hele goede coach is zoals zij de kern kan raken!

Jeanet: "Ann is een pittige tante die er geen doekjes om windt, maar is ook betrokken en hulpvaardig."

Ann haar aanpak spreekt mij erg aan. Ze is deskundig en weet veel van processen die er toe bijdragen dat je steeds hetzelfde doet terwijl je iets anders wil. Je krijgt advies en coaching in het ontwikkelen van een levenswijze die je wil en het gaat niet om lijnen. Die weg kent iedereen wel. Ik beveel haar zeer aan.

Vivian: "Ik ben nog steeds heel blij dat ik met Een jaar met Ann ben begonnen!" (Zie ook de video bovenaan!)

Het is niet altijd makkelijk om je eigen ding te vinden. Vanuit het diëten, wat ik heel lang en vaak heb gedaan, ben ik toch gewend dat je lekker makkelijk te horen krijgt 'dit mag je wel en dit niet', klaar. Dan hoef je zelf verder niet meer na te denken.
Ik merk nu dat ik het echt heel fijn vind dat er naar alles wordt gekeken (mindset, slaap, stress etc.) en niet alleen naar voeding of resultaat. Maar echt naar hoe kom ik lekker en gezond in mijn lijf te zitten.

Sonja: "Na mijn gastric bypass in 2014 viel ik veel af, was trots, maar helaas kwam ik ook weer veel aan en wist ik niet hoe ik ermee om moest gaan.

Ik wist dat er een knop om moest maar hoe? Ik ben nu een aantal maanden bezig met Een jaar met Ann en voel me al zoveel beter! Ik eet gezonder, denk goed na over mijn keuze en maak steeds beter positieve keuzes en denk ook veel positiever.

En dit heeft positieve invloed op zowel mijn relatie, mijn werk en het afvallen! Het gaat niet snel, maar dat hoeft ook niet. Voel ik dat mijn kleding beter gaat zitten? Ben ik fitter? Loop ik vaker? Ben ik sportiever? Ik mag zeker zeggen dat ik op alle vragen positief mag antwoorden. Ik ben er nog lang niet, maar het begin is er!

Karin: "Ik dacht dat ik niet van chips, koek en chocola kon afblijven omdat ik er teveel van hield."

Tijdens het traject met Annoesjka heb ik ontdekt dat rust voor mij een hele belangrijke voorwaarde is om gezonde keuzes te maken. Ik focus me nu dus vooral op meer rust in mijn leven, voor mezelf kiezen en opkomen, i.p.v. dat ik me focus op het minder eten. Dat laatste gaat namelijk veel makkelijker en soms zelfs bijna vanzelf als ik uitgerust ben

Waar ik heel streng kan zijn voor mezelf en soms met lood in mijn schoenen naar de afspraak met Annoesjka ging omdat het allemaal weer “mis” was gegaan met eten, was zij altijd de rust zelve. En nog belangrijker: ze oordeelde niet. Alle oordelen die ik over mijn gedrag had en alle schuldgevoelens, verdwenen als sneeuw voor de zon en in mijn hoofd voelde het weer een stuk “lichter”

Ze heeft mij heel erg geholpen om in te zien waar het probleem werkelijk zit en dat teveel eten alleen maar een gevolg is. Zo had ik het nog nooit bekeken!

Ik kan het jaartraject samen met Annoesjka zeker aanrader als je het zat bent om altijd maar met eten bezig te zijn, die kilo’s mee te sjouwen en daardoor niet de dingen doet die je zou willen doen. Met haar rust, kennis en eigen ervaring kan ze je helpen om een leuker en gezonder te leven te krijgen.

Saskia H. : "Ik wist best wel wat ik moest doen (en vooral laten) om af te vallen, maar ik wist niet hoe ik mezelf ertoe moest zetten om dat ook echt te doen."

Soms lukte het een paar weken, maar als het dan weer mis ging met teveel eten, kon ik de draad van daarvoor niet meer terugvinden. Een dieet voelde ook meer als volhouden.

Ik had met mezelf afgesproken om hulp te gaan zoeken als ik mijn gewicht niet naar beneden kreeg. De website van Annoesjka sprak mij aan, omdat ik niet iemand zocht die mij vertelde wat ik wel en niet moest eten, maar juist iemand die me helpt om mezelf en mijn gedrag beter te begrijpen. Ik merkte tijdens de gratis Waarom val ik niet af – analyse al gelijk dat het gesprek en de vragen die Annoesjka stelde, mij motiveerden om met mezelf aan de slag te gaan.

Nu ben ik eindelijk met plezier bewust bezig met een gezonde levensstijl. Maak het leuk en maak het makkelijk, is één van de tips van Annoesjka. Het is geen methode die ik volg, maar ik zoek uit en leer wat bij mij past. Ik eet nog steeds wel eens te veel, maar dat kan ik nu snel achter me laten en weer een lekker en gezond menu voor mezelf bedenken.

Ik ben een paar maanden met het VIP jaartraject bezig. Er zijn zeker al een aantal kilo’s af en ik heb er veel vertrouwen in dat er de komende tijd nog meer volgen. Ik kan het programma zeker aanraden aan iedereen die met zichzelf aan de slag wil gaan.

Emma: "HELP! Waar begin ik aan? Een jaar lang aan mezelf werken met een coach? Dat is wel heel duur én heel eng!!"

Allemaal gedachten die door mijn hoofd spookten. Daarbij had ik ook honderden excuses om het zeker niet te doen!

Maar…. Inmiddels ben ik een paar maanden bezig en ben ik er heel blij mee. Onwijs veel geleerd en heb vertrouwen in de toekomst. De begeleiding van Annoesjka is hierbij wel essentieel en heel prettig.

Jurjan: "Ik heb jouw coaching als zeer positief ervaren!"


“Je denkt heel goed mee en zoekt steeds naar oplossingen om iets wél te doen slagen. Je probeert mij in de goede richting te duwen en ik heb zeker het idee dat je mij goed door hebt en mij daardoor goed kan stimuleren en van goed advies kunt voorzien dat bij mij past. Je levert maatwerk dat bij míj past. Je bent goed op de hoogte van de juiste kennis om mensen te helpen met afvalproblemen en ook met andere zaken die in het dagelijks leven in de weg zitten. Je bent positief, duidelijk en vriendelijk. En je gooit er af en toe een dosis humor tegenaan wat prettig werkt.”

Linda: Ik kan nu al uit ervaring zeggen, dat ik ben afgevallen qua kilogrammen, maar ook van negatieve gevoelens die ik al jaren met me mee draag.

Na het  programma 8 weken met Ann ben ik doorgegaan met Een jaar met Ann. Ik had al veel geleerd, maar ik miste toch nog uitgebreide persoonlijke interactie. Samen kijken en spreken over de overtuigingen, die ik in de loop van mijn leven heb aangenomen door opvoeding van mijn ouders en het milieu waarin ik ben opgegroeid. Maar ook naar de overtuigingen die ik in mijn verdere leven met man en vrienden heb aangenomen / overgenomen. Ik zet er nu vragen bij en kijk er weer eens goed naar.

Ik ben nu 4 maanden onderweg en ik ben steeds bewuster geworden in de keuzes die ik maak. Dit proces geeft mij inzichten in mezelf en verlichting door bepaalde technieken die Annoesjka mij aanreikt.

Het gaat allemaal niet vanzelf. De ene dag moet ik harder werken om mijn doel vast te houden, dan de andere. Soms wil ik opgeven, maar houd toch vol, omdat de kilo’s die ik al kwijt ben niet meer terug wil. De dagen dat ik niet goed in mijn vel zit zijn moeilijk en ligt het opgeven op de loer. Wat fijn is, dat ik mijn man heb die mij dan helpt om mijn doel vast te houden. Ook is fijn dat ik Annoesjka ten aller tijden kan appen of mailen. Ik kan het jaarprogramma van Annoesjka iedereen aanbevelen. Ik kan nu al uit ervaring zeggen, dat ik ben afgevallen qua kilogrammen, maar ook van negatieve gevoelens die ik al jaren met me mee draag.

Edwin: "Mijn leven is echt leuker en minder stressvol, met dank aan Annoesjka."

Toen ik aan het jaartraject bij Annoesjka begon ervaarde ik veel stress en wist ik niet hoe ik ermee om moest gaan. ’s Avonds had ik geen puf meer en kocht ik gemaksvoedsel, liefst in grote porties wat ik echt naar binnen propte. Duidelijk vullen in plaats van voeden.

 

Samen met Annoesjka nam ik diverse thema’s door, zoals stress, goed slapen, piekeren, ademhalingstechnieken en gezonde alternatieven om te eten. Daarnaast ontdekte ik dat mijn brein denkpaden aangelegd heeft die automatisch aangaan bij stress en vermoeidheid. Dat verklaarde veel.

 

Het mooie van de coaching was de merkbare passie van Annoesjka voor mij als klant. Ze is echt geïnteresseerd en stelt de juiste vragen en weet mij te prikkelen om andere keuzes te maken. Ik mocht fouten maken en door haar persoonlijke ervaring met overgewicht en overeten snapt ze hoe dat gaat. Ze stond altijd voor me klaar, wat ik bijzonder vond en waardoor ik inmiddels beter in mijn vel zit. Ik zorg beter voor mezelf en mijn denken is ‘lichter’ en minder kritisch. Mijn leven is echt leuker en minder stressvol, met dank aan Annoesjka.

Carla: "Ik ben er nog lang niet, maar heb er voor het eerst vertrouwen in dat ik er wel ga komen, nu nog met de coaching van Ann, maar uiteindelijk ga ik dit zelf kunnen."

Sinds een aantal maanden word ik gecoacht door Ann. Super spannend dat er iemand met je mee gaat kijken en met je mee gaat denken. Toch was het echt nodig, na tientallen dieetpogingen kon ik wel stellen dat ik het niet zonder hulp ging redden.
Wat het coachen van Ann mij oplevert is dat ik nu weet wat er voor mij wel en niet werkt. Wat voor saboterende gedachten ik allemaal heb en hoe hier mee om te gaan. Hoe ik het leuk en makkelijk kan houden. Ik heb een duidelijk doel voor ogen, hier hebben we volop aandacht aan besteed en het doel is niet alleen afvallen, maar vooral gezond leven op een leuke manier.

Zoals je leest helpt Een jaar met Ann mij en raad ik het dan dus ook zeker aan. Het is een investering, maar ik zeg dat het de moeite en het geld zeker waard is.”

Saskia J. : "8 weken met Ann is een fantastisch programma!"


Zeer informatief en uitgebreid, vol informatie die ik nog niet eerder had gehoord of wel maar waar ik nog niets mee gedaan had. Alle informatie wordt overzichtelijk en aantrekkelijk gepresenteerd. Door oefeningen en tests kreeg ik veel inzichten en ontdekte ik hoe mijn gewoontes in elkaar zitten.

Annoesjka is erg enthousiast en kan goed uitleggen, ze geeft goede handvaten en kijkt met je mee. De Q&A’s zijn leuk en leerzaam omdat je ziet dat anderen ook tegen dezelfde dingen aanlopen. We kregen nuttige tips en antwoorden.

Anders dan bij een diëtist die voedingsadvies geeft is 8 weken met Ann een totaalprogramma met aandacht voor voeding en beweging maar vooral je gewoontes en mindset! Ik ben me van veel bewust geworden en heb alle veel stappen gezet en mooie vooruitgang geboekt. Een vernieuwde levenswijze waar ik mijn leven lang veel aan heb.

Neeltje: "Voordat ik het online programma 8 weken met Ann gedaan had, was mijn ervaring met afvallen en diëten dat het altijd maar tijdelijk is."

Of dat wat je afvalt er dubbel aankomt in kilo’s. Nu ik het programma gedaan heb, heb ik geleerd om een andere mindset te hebben/denken. Die knop die maar niet om gaat, blijf nu wel om. Heb ik een keer een mindere dag, dan kan ik mezelf snel en goed herpakken. Ik zit lekkerder in mijn vel. Dit was de schop onder mijn kont die ik nodig had! Ik beveel het programma aan omdat: Reden 1) Je leert bewuster om te gaan met wat je eet en waarom je dat eet. Reden 2) Ik voel me nu al fijner, ook al ben ik pas een paar kg afgevallen en moet er nog 10 kg af. Reden 3) Ik sport, ik eet, ik leef, terwijl ik strenger geworden ben tegenover mijn gehele eet/leef patroon.

Madelon: "Ik kan eindelijk op een rustige manier met voeding omgaan en maak nu bewuste keuzes."

‘Ik wilde rust in mijn hoofd als het gaat over eten. Ik merkte altijd onrust, het ‘weg-eten’ van problemen en niet kunnen duiden waar dat nou door komt. Of het probleem tackelen. Ook wilde ik meer leren over voeding en wat WEL gezond is en wat wel de juiste keuze is voor de verschillende maaltijden. Die inzichten en kennis heb je me gegeven. Met als resultaat dat ik eindelijk op een rustige manier met voeding om kan gaan en nu bewuste keuzes maak. Zelfs met chips, omdat ik duidelijk weet waarom ik het pak en er een bewust besluit over neem.

Rinske, Google review: "Eindelijk een programma wat je inzicht en duidelijkheid geeft over waarom je eet of niet afvalt."

8 weken met Ann is een hele andere benadering van je leven omgooien dan alleen voedingschema's volgen. Door de info, video's en testen word je alles heel duidelijk en kun je dat veranderen en niet tijdelijk snel afvallen maar rustig je patroon en mindset aanpassen. Waar je veel meer aan hebt en eindelijk van dat jojo-en af kan komen. De Q&A's zijn ook heel handig voor je vragen en onduidelijkheden, ook kun je live nog vragen stellen. Echt een aanrader, na 8 weken met Ann ben je natuurlijk niet klaar, maar heb je wel alle handvaten gekregen om het te veranderen. Ik heb veel geleerd en ben druk bezig om mijn levensstijl te veranderen. De ruststofwisselingsmeting heb ik nog gepland. Ik ben erg benieuwd. Bedankt voor deze nieuwe inzichtcursus!

Pascal, Google review: "Ik heb Annoesjka ervaren als een heel kundige coach op gebied van voeding en lifestyle."

Ze helpt mij op een hele prettige en enthousiaste manier om duurzaam m’n lichaam beter te leren kennen, vooral de gedragsveranderingen en daarnaast ook de impact van voeding op lichaam en geest in combinatie met zaken als stress, conditie, rust en balans in m’n leven. Haar manier van coachen spreekt mij heel erg aan omdat het een non directieve en niet oordelende houding is, dit waarbij ik mij als cliënt ook echt veilig voel om alles daarin te delen met haar. Als je een duurzame oplossing zoekt voor een evenwichtig en gezond voeding en -lifestyle kan ik je Annoesjka absoluut aanbevelen !!

Cindy: "Ik heb met veel plezier en veel effect meegedaan aan het programma 8 weken met Ann."

Haar programma over anders afvallen heeft mij veel gebracht. Het heeft daadwerkelijk een positieve verandering teweeg gebracht in mijn blik op mezelf, op de manier waarop ik naar voeding kijk en hoe mijn hersenen werken. Ik heb de opleiding adviseur natuurvoeding gedaan bij Sonnevelt, ik weet wat ik wel en niet zou moeten eten of in welke mate ik het zou kunnen eten, maar die hersenen kunnen je behoorlijk beïnvloeden, waardoor je keuzes maakt die toch niet slim zijn, en je je dan rot voelt. Via dit acht weken programma ben ik mij daar veel bewuster van geworden, en dat maakt dat je anders afvalt en blijvend op gewicht blijft. Haar online lessen zijn helder, en goed te volgen. En Annoesjka is een fijn en vrolijk mens en ervaringsdeskundige, want ze heeft zelf ook geworsteld met afvallen. Ik wil het iedereen aanraden die al van alles heeft geprobeerd (of niks), en toch kilo’s of kilootjes kwijt wil op een duurzame manier, waarmee ik bedoel, effect voor langer termijn.

Pim: "Annoesjka gelooft niet in een dieet. Maar juist het implementeren van een gezonde lifestyle en mindset is de key!"

Annoesjka is een deskundig en vriendelijk iemand die weet waarover ze het heeft. Dit komt omdat ze zelf met de problemen van overgewicht heeft moeten dealen. Annoesjka gelooft niet in een dieet. Maar juist het implementeren van een gezonde lifestyle en mindset is de key! Naast haar coaching kun je ook een meting doen om te zien hoeveel calorieën je lichaam in rust gebruikt. Deze meting heb ik zelf ondergaan. De meting is ontspannen liggen, rustig ademen met als resultaat dat je weet hoeveel je iedere dag minimaal moet eten / nodig hebt om je vitale functies goed te laten functioneren. Daarnaast zeer interessant voor iemand die veel sport. Voor mensen die echt willen veranderen en willen investeren in een gezonde en verantwoorde lifestyle moet je zeker bij Annoesjka zijn!!

Patries, Google review: "Annoesjka heeft veel kennis over eten, gedrag en hoe jouw brein werkt."

In 8 weken met Ann deelt Annoesjka al deze kennis wekelijks samen met goed te volgen opdrachten. Zodat je weet waarom je eet en doet zoals je doet. En je gaat er ook meteen mee aan de slag. Heel toegankelijk en stap voor stap. Ik overweeg om het coachingstraject te gaan volgen om nog meer te leren. Een aanrader!

GJ Beerthuis, Google review: "Heb een leuke informatieve sessie gehad over de ruststofwisseling"

Na de meting van de ruststofwisseling bespraken we wat er allemaal goed en mis kan gaan met voeding en hormonen. Gaf mij weer handvatten om verder te zoeken en in de toekomst Ann te betrekken bij de vervolg stappen!

Brigitte, Google review: "Ik raad deze 8 weken iedereen aan."

Ik vond 8 weken met Ann erg interessant, vooral ook omdat het over de mindset van jezelf gaat. Kijk je weet wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen, maar waarom lukt het dan nog niet? Ik ben me bewust geworden van mijn eigen valkuilen. Bij alle onderdelen die aanbod komen, krijg je tips en opdrachten. De online coachsessie met Ann op het eind was erg waardevol, ze vraagt goed door en laat je ook nadenken. Tijdens de Q&A's worden je vragen ook behandeld.

Femmie: "Eerder dacht ik altijd dat ik het zelf wel kon, afvallen en gezond leven, maar toch lukte dat nooit echt."

Een tijdje terug ben ik in het coachingstraject van Annoesjka gestapt. Ik kende haar al en wist dat zij de juiste persoon zou zijn om mij te helpen. Eerder dacht ik altijd dat ik het zelf wel kon, afvallen en gezond leven, maar toch lukte dat nooit echt. Annoesjka heeft mij zo veel geleerd over mezelf. Over hoe mijn hoofd werkt en mijn lichaam. Waarom ik bepaalde dingen doe en hoe ik dat kan veranderen. Met haar steun en haar kennis werd mijn leven steeds gezonder, werd ik steeds fitter. Mijn bloedwaardes werden weer gezond zodat ik niet aan de medicijnen hoefde! En eigenlijk was het helemaal niet zwaar, deze levensstijl kan ik mijn leven lang volhouden. Dankzij Annoesjka ben ik weer een stuk gezonder en dankzij alles wat ik van haar heb geleerd heb ik mijn levensstijl om kunnen gooien. Annoesjka heeft ontzettend veel kennis en kan dit erg goed en gezellig overbrengen. Ze luistert erg goed en werkt niet een vastgesteld plan af. Ze past zich aan aan de persoon die voor haar zit. Ik ben ontzettend blij dat ik niet in mijn eentje ben blijven doormodderen, maar dat ik hulp heb gezocht bij Annoesjka!

Evelyn: "Annoesjka is er een ster in om je op een heel open en vriendelijke manier te confronteren met waar het bij jou soms wat ‘scheef’ loopt."

Het traject bij Annoesjka heb ik als heel zinvol ervaren. En dat komt voornamelijk door de persoon die Annoesjka is. Ze neemt je liefdevol aan de hand, waarbij ze het ook niet schuwt om je -nog steeds liefdevol- een schop onder je achterste te geven als dat nodig is. Dat gaat overigens heel figuurlijk, want Annoesjka is er een ster in om je op een heel open en vriendelijke manier te confronteren met waar het bij jou soms wat ‘scheef’ loopt. Haar benadering is altijd zonder oordeel, maar met warme belangstelling. Ze is totaal niet belerend maar weet rake dingen te zeggen, die je op een later moment terug hoort in je hoofd als je een keuzemoment hebt: ‘Zal ik dat koekje wel of niet nemen?’

Voordat ik Annoesjka kende, wist ik heus wel wat wel en wat niet goed voor me was. Maar door de handreikingen die ik van haar heb gekregen kan ik ze beter en vooral gemakkelijker in de praktijk toepassen; alles mag, maar je hebt steeds een keuze. Door het traject met Annoesjka ben ik beter in staat om de juiste keuzes te maken, waardoor er geen sprake is van ‘volhouden’, maar gewoon een andere way of life. En de contactmomenten via Zoom vond ik voornamelijk gezellig, hoewel we steeds hard gewerkt hebben samen!

Hennie: "Annoesjka heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Die kennis is voor mij de sleutel om het beter te doen."

Vanwege een lactose-intolerantie had ik dieetadvies nodig. Omdat ik altijd wars ben geweest van diëten, maar de kans wel wilde aangrijpen om eens wat aan ongezonde patronen te doen, heb ik contact opgenomen met Annoesjka. Zij is namelijk ook geen voorstander van diëten, maar wel van goede keuzes maken. En ik had haar al eens ontmoet, dus ik wist al dat ze in elk geval de juiste vragen stelt. En dat bleek ook wel in de afgelopen maanden. Annoesjka heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Die kennis is voor mij de sleutel om het beter te doen. Want ik snap heus wel dat het niet goed is om te veel te eten, of de verkeerde dingen, maar het maakt een enorm verschil als je het systeem achter dat gedrag snapt! Na een paar maanden hulp van Annoesjka, maak ik (meestal) betere keuzes. Dat geldt trouwens niet alleen voor eetpatronen, maar voor allerlei zaken. Als je het principe eenmaal doorziet, is het veel breder toe te passen. Al blijft het natuurlijk wel belangrijk om jezelf scherp te houden. En als je dat lastig vindt, wil Annoesjka daar ook nog mee helpen. Een aanrader!

Lily: "Een persoonlijke lifecoach die veel weet over eten en mindset."

Annoesjka heeft een hele persoonlijke benadering als je met haar in zee gaat. Nadat ik de 8 weken lessen tot mij had genomen, kreeg ik al veel inzichten mee. Maar daarna was het helemaal toppie. Ze denkt echt met je mee wat je zelf kunt veranderen. Ik was denk ik best een lastige klant vanwege mijn ziektes (stress lichaam), medicatie. Maar met behulp van haar inzichten heb ik al veel kunnen veranderen. Ik zit weer lekkerder in mijn vel. En nu hou ik het nog steeds vol. Ze is zeker een aanrader!

Patricia: "De sessies hebben mij elke keer weer iets nieuws opgeleverd."

Een tip, ideeën, complimenten wat goed gaat (- want ik kan nog al streng zijn voor mezelf.) Ik heb enorm veel geleerd over mijn gedrag. Deze inzichten heb ik omgezet in nieuwe manieren, die ben ik nu aan het toepassen en eigen aan het maken. Daar ben ik trots op. Ik vond de coaching confronterend en stimulerend. Goed dat de goede dingen ook steeds weer belicht werden.

Angelique Desiree: "Annoesjka heeft me geholpen met een nieuwe en consistente mindset."

Ik heb gelukkig niet heel veel overgewicht, maar liep er toch telkens weer tegenaan dat als ik even in een dipje zat, of juist als ik mezelf alle goeds gunde, ik heel snel naar dikmakers greep. Annoesjka heeft me geholpen met een nieuwe en consistente mindset, waardoor ik anders leerde denken over mezelf belonen en comfort food. Plus daarbij heeft ze me echt verrukkelijke recepten gegeven die wel lekker, maar een stuk minder dikmakend zijn. Dankjewel Annoesjka!

Mylène Ruyters, Oprichtster en eigenaar Gewichtsconsulenten Nederland, auteur van methode 'Ik mag alles eten': "Annoesjka is een coach die precies weet waar ze over praat."

Ze is niet alleen kundig als gewichtsconsulente maar spreekt ook uit eigen ervaring. Deze combinatie zorgt ervoor dat ze doet wat nodig is om jouw op een goede manier te begeleiden.

Evelien: "Ik vond de andere insteek van de training verrassend."

In plaats dat je te horen krijgt wat je wel en niet mag/moet eten, krijg je inzicht in wat er nodig is om af te vallen. Bijvoorbeeld op het gebied van slaap, stress etc. Ik heb geleerd om mezelf weer sneller op het goede spoor te zetten.

Brenda: "Annoesjka heeft me met 8 weken met Ann laten inzien dat afvallen niet alleen maar met anders eten en drinken te maken heeft."

Ik wilde altijd teveel veranderen en liefst ook alles tegelijk met als resultaat dat ik weer terug bij af was. In acht weken heeft ze me laten inzien waarom ik bepaalde keuzes maak en wat ik eraan kan veranderen en dat ik één ding tegelijk moet veranderen om resultaat te boeken. En zo ben ik me steeds me bewust waarom het niet lukte. Met haar tips kun je ook na die acht weken nog werken aan een gezondere leefstijl. Ik kan het iedereen aan raden om te leren hoe je brein werkt!

Jenneke: "Voor het eerst heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat komen!"

Via een workshop op mijn werk kwam ik in aanraking met Annoesjka. Bij de workshop vond ik haar een spontane, openhartige, vriendelijke vrouw die niet veroordeelde en veel kennis meebracht. Helaas was de workshop maar een uur en daarom had ik tijdens de workshop al besloten om haar programma 8 weken met Ann te volgen. Ik ben heel enthousiast over dit programma. Er zitten een aantal dingen in die mij reeds bekend waren, maar zeker ook informatie die ik nog niet eerder had gehoord.


Wat ik erg goed vind is de opbouw. Niet alle informatie in een bulk maar 2 keer per week een mailing met halverwege het programma steeds 1 week “rust” waarin je goed kunt oefenen of de eerdere informatie kunt herhalen. (note van Ann: dit gaat over de oude versie) Daarnaast begint het programma met het scheppen van randvoorwaarden die voor elk mens goed zijn, of je nu af wilt vallen of niet. En heel belangrijk, je begint niet direct met het aanpassen van je leefstijl maar onderzoekt eerst je gedrag en gewoontes. Wat voor mij echt een eye-opener is geweest, is je dat de tijd mag nemen. Begin met een kleine stap en pas als die gewoonte is geworden, pak je weer iets anders aan.


Tenslotte een grote pluim voor het feit dat Annoesjka zeer benaderbaar is, ze reageert snel op o.a. What’s App. Mijn programma is inmiddels “klaar” maar ik sta pas aan het begin van mijn leefstijlverandering en voor het eerst heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat komen!

Margje: "Wat kan je verwachten van 8 weken coaching, op afstand, via het Internet? Geen wonderen, dat niet. Toch bracht het me veel."

Ik kreeg tips, adviezen, stof om over na te denken en inzicht. In mijn gedrag, in mijn denken en in mijn doen. En ik heb geleerd, geleerd dat ontspannen en rust mij veel brengt. Door bewust te ontspannen, de ademhalingsoefeningen met regelmaat te herhalen ontspan ik beter en kan ik door ! in 8 weken val je geen 20 kilo af, ook geen 10. Maar doet hoeft ook niet. Het is fijn te weten dat je gedrag, waar je je soms zelf aan stort, ergens vandaan komt en dat je het kan uitleggen aan jezelf. Met kleine en soms simpele tips en uitleg vaar je als het ware door je brein, langs al die obstakels die een gezond leefpatroon in de weg proberen te staan. We nemen niet alles weg, maar ze zien en erkennen is al een stap.

En dat alles verteld door Annoesjka, die dus precies weet waar ze het over heeft. De valkuilen en obstakels herkent en je leert daar mee om te gaan en er mee aan de slag te gaan. De filmpjes zijn leerzaam, herkenbaar en leuk om te kijken. De oefeningen vullen het geheel goed aan en geven je soms net dat duwtje dat je nodig had. Kortom. een fijn programma, voor iedereen! Ik kan het dan ook van harte en met liefde aanbevelen.

Alexa: "Het was de eerste keer dat ik dacht van een online coach programma ja dat wil ik doen!"

Verwacht niet meteen afvaltips, maar je wordt juist per week geleerd waarom je voor iets kiest. Het begint met observeren. Als je weet waarom kan je daar mee aan de slag om gedrag te veranderen. En heel interessant elke week om weer wat nieuws te leren. Over ontspanning, stress, je brein, of je wel echt honger hebt, bewegen, heel veel nuttige informatie. De lessen zijn opgedeeld in 2 keer per week, voor mij gunstig omdat je dan toch 2 keer per week ervoor gaat zitten. (oude versie) Ik vond het een positieve ervaring en het heeft mij zeker geholpen in mijn bewustwording over mijn gedrag.

Evelien: "Ik heb veel geleerd van de online training 8 weken met Ann.

Normaal begint een afvaltraject met het aanpassen van je voeding, maar dat is bij Ann niet het geval. Je leert eerst veel over het scheppen van goede omstandigheden voor je lichaam en brein om af te vallen zoals goed slapen en omgaan met stress. Ik merk dat ik sinds ik de training heb gedaan sneller de draad weer oppak als ik minder goed heb gegeten. Ook ben ik meer groenten gaan eten en ben ik kritischer naar waarom ik wil eten en of ik daar wel of niet aan toegeef. Het is een proces en ik ben er zeker nog niet, maar ik begrijp nu wel beter waarom het met vallen en opstaan gaat.

Robin: "Fijne samenwerking, met humor!"

Je krijgt inzicht in waarom het afvallen tot nu toe niet gelukt is plus inzicht in je eigen gedrag en wat je daaraan moet wijzigen om wel succes te boeken. Het was een prettige samenwerking met Ann.

Edin: "Wat heb ik veel geleerd, want het proces hangt echt af van je brein."

Ik heb meegedaan met 8 weken met Ann. Wat heb ik veel geleerd, want het proces hangt echt af van je brein. Ben je te moe je brein heeft geen zin in vechten. Ik heb ook geleerd dat je niet alles tegelijk goed aan moet pakken maar elke keer doelen en dat automatiseren.  Ik raad het iedereen aan om te doen. Dan kom je tot inzichten over jezelf. Ik was zo tevreden en wilde verder dat ik net ben begonnen met Een jaar met Ann. Ann begeleidt super.