Je zoekt de oplossing in de verkeerde hoek
06 februari 2023 

Je zoekt de oplossing in de verkeerde hoek

Bij de mensen die ik spreek zie ik over het algemeen twee dingen gebeuren:

1. Ze vragen zich gefrustreerd af waarom ze niet afvallen of waarom zij zich niet energieker voelen terwijl ze voor hun gevoel precies de juiste dingen doen en laten.

2. Ze balen enorm van hun gebrek aan wilskracht als ze voor de zoveelste keer terugvallen in hun oude dik en moe makende gewoontes.

Deze mensen weten heus wat ze moeten (en willen!) doen en het is vaak al eerder gelukt.

Waarom lukt het dan nu niet meer?

Ze struinen blogs, social media accounts en het internet af en proberen steeds iets nieuws: shakes, keto, intermittend fasting, groene smoothies, keihard sporten, koud douchen ...

Maar ze zoeken de oplossing in de verkeerde hoek

Ze sleutelen vooral aan hun manier van eten en/of gaan helemaal los op het beweegstuk, maar eigenlijk ligt hier niet de kern van het probleem. Die zit vooral in onderzoeken waarom doe je zoals je doet en wat vertelt jouw lichaam jou?

Maar… ik zie het ook in mijn trajecten gebeuren en dan zijn we al wel bezig met leefstijl, mindset en dat onderzoek.

En dan toch sta óók ik voor een raadsel. 🤔

Wat zorgt er nou voor dat bij sommige klanten het gewichtsverlies stagneert en vet blijft plakken? Dat dat gebrek aan energie blijft? Of dat iemand zo aan het oude gedrag gehecht is dat loslaten en vervangen door gewenst gedrag niet lukt?

Intuïtief weet ik het antwoord. Stress.

En dan vooral stress die voortvloeit uit (onbewuste) emoties, belemmerende overtuigingen en het dagelijks leven dat de moderne mens tegenwoordig leeft.

Wist je dat onbewuste emoties en stress er o.a. voor zorgen dat

1. jij smacht naar zoet en vet eten en/of altijd honger hebt?

2. jij zo makkelijk terugvalt in oude gewoontes?

3. jouw lichaam voedingsstoffen niet goed kan opnemen?

4. jouw lichaam constant in de ‘vetopslag’-stand staat?


Je brein betitelt ‘negatieve’ emoties, gepieker en stress als 'potentieel gevaar'. Afvallen is dan geen optie. Die opgeslagen energievoorraad heb je binnenkort wellicht hard nodig. Vandaar de 'vetopslag-stand'.

En begrijp me niet verkeerd. Tuurlijk moet je met je eten aan de slag en is bewegen belangrijk.

Maar daaraan werken heeft pas echt zin als

👉 je voldoende energiek en veerkrachtig bent

👉 je met weerstand en verleidingen om kunt gaan

👉 jouw lichaam in de 'herstel'- en ‘vetloslaat’-stand staat.

Dit, en vooral dat laatste, lukt alleen als je brein zich veilig voelt. 🧡

En geen voedingsplan met weekmenu’s en boodschappenlijstjes legt jou uit hoe je dit allemaal voor elkaar krijgt.

“Ik moet met die (onbewuste) stress aan de slag met mijn klanten!”

Die ingeving kreeg ik in oktober. “Hun lichaam moet het signaal krijgen dat het veilig is. Dat die vetlaag niet meer nodig is en dat het mag ontspannen.”

In al mijn trajecten werken we al aan stressvermindering en ontspanning, maar het is nog niet voldoende voor sommige lichamen. Dat is duidelijk.

Daarom ben ik na die ingeving gestart met een nieuwe opleiding waarin speciale, en toch simpele adem- en aandachtstechnieken een belangrijke rol spelen. En wat zo fijn is, je kunt werken met een apparaatje dat visuele biofeedback via je hartslag geeft.

Je ZIET je ‘gewone staat van zijn’ weergegeven en het verschil met als je de technieken toepast. Ik doe het zelf heel goed op die visuele feedback, want ik vind het fijn om ‘bewijs’ te zien dat iets effect heeft.

Laatst heb ik mezelf gemeten tijdens een meditatie die heel fijn en ontspannen voelde, maar volgens de biofeedback was het effect van rust en afstemming tussen diverse processen in mijn lichaam vrij laag.

Dat had ik niet verwacht!

Direct daarna deed ik een oefening uit de opleiding en het effect was aanzienlijk hoger. Hoe meer de processen in je lichaam op elkaar afgestemd zijn, hoe meer positieve acties op gebied van o.a. hormonen kunnen plaatsvinden in je lichaam.

Dus ja, de technieken zijn toch net anders dan reguliere adem-, meditatie en ontspanningsoefeningen.

Tijdelijk 50% korting

In maart rond ik de opleiding af. Ik heb nu een zeer waardevol programma tot mijn beschikking om EINDELIJK mijn klanten te helpen met, naar ik vermoed, het laatste stukje van hun probleem als afvallen, energieker worden of veranderen op welk gebied dan ook niet lukt.

Ik ben al begonnen met het begeleiden van klanten met het waardevolle programma dat uit 7 sessies bestaat. Kort en krachtig dus. De eerste resultaten zijn zeer positief, dus ik heb hoge verwachtingen van de effecten.

Als je vóór april 2023 nstapt geef ik 50% korting op mijn uurtarief!

Hier lees je meer over het splinternieuwe programma LEG JOUW FUNDAMENT met Ann en de resultaten die je mag verwachten.

Leg eerst een fundament van rust, energie en aandacht voor de signalen van je lichaam en ga daarna pas met het veranderen van je leefstijl aan de slag. Dat gaat dan makkelijker en de kans op positief en blijvend resultaat is groter.

Wil je meteen kijken of het programma bij je past, laten we dan even online kletsen. Plan direct een online afspraak in mijn agenda 😃

En heb je een korte vraag, stuur me gerust een appje.

Wat denk jij? Zou (onbewuste) stress misschien bij jou ook de oorzaak zijn van het uitblijven van voldoende en/of definitief resultaat?

Waar wordt deze methode nog meer ingezet?

1: Deze methode wordt veelal ingezet bij mensen om te herstellen van overspannenheid/burn-out of om uitval tegen te gaan. Herken je dit zelf of ken je mensen die hiermee kampen, attendeer ze zeker op mijn nieuwe programma.

 

2: Ook bij de Nederlandse Politie is deze methode een vast onderdeel van hun Mentale Kracht programma. Deze video gaat over het effect bij de politieagenten. Rond minuut 2.01 komt agente Eva aan het woord en wat zij zegt over de daling van haar vetpercentage resoneert precies met wat ik verwacht van het resultaat! Laten we vooral even kletsen als dit je aanspreekt!

 

Over de schrijver
Al vanaf jonge leeftijd was (over)eten en mijn (over)gewicht een ding. Eind 2001 woog ik, na vele mislukte afvalpogingen, 107,7 kilo. Pas toen ik het diëten los liet, kreeg ik grip op mijn gewicht. Ook heb ik diverse opleidingen rondom afvallen, gezondheid, veranderen gedaan. Ik snap dus helemaal waar jij tegenaan loopt bij het afvallen en volhouden en ik kan je op diverse manieren helpen.
Reactie plaatsen