De weg kwijt...

Gouda: ik was er nog nooit geweest en ik kan je zeggen: Aanrader voor een weekendje weg. Mooi oud stadscentrum met leuke straten, winkels, plein, terrassen, musea etc. Op het bekendste plein van Gouda liep ik tegen deze wegwijzer aan:


Wooow, wát een keuzes!

Spontane keuzestress plopte bij mij op. Waar ga ik heen? Wat is het leukst? Wat mag ik niet missen? Ik klapte dicht en in plaats van kiezen liep ik weer terug naar mijn tijdelijke onderkomen.

Die vele mogelijkheden en keuzestress herken jij misschien ook wel op het gebied van afvallen en een energiek en gezond lijf willen.

HOE ga je dat bereiken? Wat is de snelste en makkelijkste manier? Wie of wat kan mij daarbij helpen? Wat werkt nou écht? Wat mag ik wel en niet eten?

Jij staat ook voor zo’n indrukwekkende wegwijzer met vele opties

Op een aantal plekken van die wegwijzer ben je al geweest. Want je bent tenslotte al verschillende keren succesvol afgevallen en man wat voelde je je sterk en fijn. Misschien volgde je het pad van de maaltijdshakes of liep je een tijdje mee met het punten bijhouden van de Weightwatchers.


Er kwam echter een moment dat het pad ophield. Het werkte niet meer voor je. Jouw oude eet- en snackneiging vonden hun weg steeds vaker naar jou terug, met (helaas) het jojo-effect tot gevolg.

Te vaak iets lekkers. Te grote porties. Jouw rem en wilskracht waren er als een haas vandoor gegaan. Je kleding zat weer strak en de weegschaal… nou ja, daar liep je met een grote boog omheen.


Je staat dus nu voor zo'n uitbreide wegwijzer en bedenkt dat je opnieuw de bekende wegen kunt belopen. Maar volgens de wegwijzer zijn er ook vele andere mogelijkheden om af te vallen en gezonder te worden. Je ziet door de bomen het bos niet meer!

De ene na de andere dieetgoeroe doet mooie beloftes en vertelt dat je dit niet meer mag eten of juist wél moet eten. ARRGHG!!

Je bent de weg kwijt!

Wat werkt? Geen idee!

Wat werkt op de lange termijn óók nog? Geen idee!


Je bevriest ter plekke en staat aan de grond genageld.


Gedachten ploppen op: “Misschien moet je je lijf maar accepteren zoals het is. Je bloedwaarden zijn prima volgens de huisarts, je kunt nog aardig traplopen (oké, die paar tellen om op adem te komen neem je voor lief) en -zittend- je schoenen aantrekken werkt ook. Het geeft vast rust als je jouw afvalwens loslaat. Toch?”


Alleen…


Accepteren en loslaten zijn nou niet echt je sterkste kanten

Bij die foto van die gezellige dag gaat je je blik meteen naar je vetrollen en bolle hoofd. Zucht. "Waarom kan ik niet maat houden? Waarom doe ik niet wat ik eigenlijk zou moeten doen? Ik weet toch exact wat gezond is?”


Ik weet hoe frustrerend dit voelt. Je gevangen voelen in het wel weten, maar niet doen. De wens en het verlangen hebben om je slank en energiek te voelen, maar blijkbaar wil je toch niet graag genoeg, want kijk, je vreet weer alles op wat los en vast zit en blijft maar op je luie reet zitten.


Een paar vragen die jou helpen om de juiste weg voor jóu te vinden

Wil je afvallen en een slank(er) lijf?

Wil je je energiek en fit voelen?


Allebei JA?

Stel dan deze vervolgvraag:

Wil je als vanouds snel afvallen met een easy quickfix (met grote kans op het jojo-effect) of wil je op zo’n manier afvallen zodat je ook in de toekomst op gewicht blijft?


Neig je naar zo snel mogelijk afvallen? 👉 Ga dan weer in de richting van je oude strategie en grijp terug op één van de diëten die eerder voor jou werkten.


Neig je naar duurzaam afvallen en ook in de toekomst op gewicht blijven? 👉 Vind jouw weg in Google en bezoek programma’s die je gericht zijn op jouw gedrag en brein.

Of... maak het jezelf nog veel makkelijker.

👉👉 Plan nu gewoon even gratis een Waarom lukt het me niet – analyse in. Dan kijken we samen eens goed naar wat jij nou precies lastig vindt aan afvallen en gezonde keuzes maken en heb jij binnen een half uur duidelijk wat jij nodig hebt om op een ontspannen manier op weg te gaan naar een leven zónder dieet en een slank, fit en gezond lichaam vol energie.


Plan meteen gratis even een Waarom lukt het me niet - analyse gesprek


Ik ben wel benieuwd, ben jij ook wel eens de weg kwijt op het gebied van afvallen en gezonde keuzes blijven maken?

Over de schrijver
Al vanaf jonge leeftijd was (over)eten en mijn (over)gewicht een ding. Eind 2001 woog ik, na vele mislukte afvalpogingen, 107,7 kilo. Pas toen ik het diëten los liet, kreeg ik grip op mijn gewicht. Ook heb ik diverse opleidingen rondom afvallen, gezondheid, veranderen gedaan. Ik snap dus helemaal waar jij tegenaan loopt bij het afvallen en volhouden en ik kan je op diverse manieren helpen.
Reactie plaatsen