Je durft niet meer

Toen ik 107,7 kilo op de weegschaal zag staan, zonk de moed mij diep in de schoenen. Hoe kom ik ooit van mijn vetrollen en dit weegschaal cijfer af? 🥺 Met mijn 1,66 meter lag een gezond gewicht serieus ver buiten mijn bereik. Ik had voor mijn gevoel al tig dingen geprobeerd om met mijn overgewicht af te rekenen, maar niets werkte op de lange termijn. Elke keer dat ik faalde werd er een onzichtbaar litteken op mijn (zelf)vertrouwen gekerfd.


Hoeveel pogingen heb jij gedaan?

Hoe vaak ben jij op morgen, op maandag of op 1 januari gestart met gezond eten en/of afvallen?

Ik hield het vaak maar even vol en

  • diverse diëten (o.a. soep- en ananasdieet);
  • vele boeken;
  • gewoon heel streng zijn;
  • geen tussendoortjes;
  • en zelfs een aantal bezoeken aan de diëtist...

mochten niet baten.


Ik zocht constant dé gouden tip waardoor eindelijk zou stoppen met overeten, stiekem eten en die frustrerende eetbuien. Ik dacht dat een dieet mij kon helpen met maat houden en keuzes maken.

En ja, natuurlijk viel ik af… zolang ik alles netjes toepaste. Alleen afvallen met deze aanpak bleek voor mij kansloos te zijn, want ik hield het gewoon voor geen meter vol.


Ik was gewoon heel naïef

Aan mijn kennis over wat (on)gezond was lag het niet. Ik pakte het afvallen gewoon op een verkeerde manier aan. Dat realiseerde ik me voor het eerst op die koude decemberochtend toen ik in mijn nakie op die weegschaal stond en die 107,7 kilo zag staan.

Verdriet, boosheid en wanhoop streden om voorrang. Ik wilde zo graag slanker zijn, maar wist niet meer hoe. Ik had geen idee wat mij kon helpen en durfde nergens meer aan te beginnen.

Niets werkte.

Als jij mij al een tijdje volgt dan herken jij dat vast:


Je voelt het verlangen om dit keer, bv. met hulp, aan de slag te gaan, maar tegelijkertijd geloof je niet meer dat afvallen en daarna op dat gewicht blijven voor jou is weggelegd én zie je er als een berg tegenop.


Je bent bang om voor de zoveelste keer aan iets te beginnen en mooie praatjes te geloven, om uiteindelijk met een dunnere portemonnee te eindigen, maar niet met een slanker lichaam.


Herken jij de angst om te mislukken?

Dan is het gratis inplannen van een analysegesprek een veilige eerste stap om te onderzoeken hoe jij het afvallen en gezonder leven op een slimmere manier aanpakt. Samen zoeken we uit wat jou nou precies belemmert om ook op de lange termijn slank te blijven en grip op je eetgedrag te houden. Wat heb jij nodig om nooit meer jojo-en, maar in te grijpen als oude patronen weer de kop op steken? Daar gaan we samen naar op zoek. Plan via deze link het gesprek in mijn agenda en dan zie en spreek ik je snel. En ja, het is echt gratis zonder addertjes onder het gras.


Over de schrijver
Al vanaf jonge leeftijd was (over)eten en mijn (over)gewicht een ding. Eind 2001 woog ik, na vele mislukte afvalpogingen, 107,7 kilo. Pas toen ik het diëten los liet, kreeg ik grip op mijn gewicht. Ook heb ik diverse opleidingen rondom afvallen, gezondheid, veranderen gedaan. Ik snap dus helemaal waar jij tegenaan loopt bij het afvallen en volhouden en ik kan je op diverse manieren helpen.
Reactie plaatsen