Afvallen zonder dieet begint hier
06 december 2022 

Afvallen zonder dieet begint hier

Eén van de redenen waarom je snaait, teveel op de bank plakt en jij nog niet de ideale versie van jezelf bent, is dat je emoties slecht kunt toelaten en durft te ervaren.

Logisch.

Ons mensenbrein is zeer getraind in het vermijden van vervelende gevoelens en het opzoeken van prettige sensaties.

Daarnaast is 'omgaan met emoties' geen vak op school en moeten we van jongs af aan onwelkome emoties zoals verveling, pijn, boosheid, jaloezie en verdriet zo snel mogelijk onderdrukken van onze omgeving.

We leren niet om op een gezonde helpende manier met onze emoties om te gaan.

Niet op school en niet van onze ouders. Die daar natuurlijk ook geen les in hebben gehad. Can't blame them!

Gelukkig is er wel een ontwikkeling van bewustwording gaande, dus ik heb goede hoop voor volgende generaties.

Intussen hebben jij en ik zelf werk te doen om snaaien en overeten niet meer te gebruiken als pleister, beloning en/of afleider.

Netflix tip

Om je hierbij te helpen kan ik de Netflix documentaire Stutz, waarin maker Jonah Hill en psychiater Phil Stutz zich zeer kwetsbaar opstellen, van harte aanraden om lekker onder een dekentje op de bank te bingen.

Mooie tools worden met de nodige humor besproken, visueel weergegeven en gedemonstreerd. Tools die je dagelijks kunt inzetten om het leven, met alle emoties en gedachten die daarbij komen kijken, te dragen.

Je leert om het leven zoals het is te accepteren en om jezelf te begeleiden naar een lichtere plek.


 🧡 Dan heb je dat snaaien en overeten niet meer nodig.


Is de docu (die je voor de tools wellicht een paar keer moet kijken) alleen niet genoeg en kun je wel een beetje hulp, een cheerleader en een spiegel gebruiken, net zoals Jonah Hill?

Plan dan gratis en vrijblijvend een Waarom lukt het me niet - analyse in, dan kijken we samen of wij matchen of dat iets of iemand anders jou beter kan helpen. 🍀

Over de schrijver
Al vanaf jonge leeftijd was (over)eten en mijn (over)gewicht een ding. Eind 2001 woog ik, na vele mislukte afvalpogingen, 107,7 kilo. Pas toen ik het diëten los liet, kreeg ik grip op mijn gewicht. Ook heb ik diverse opleidingen rondom afvallen, gezondheid, veranderen gedaan. Ik snap dus helemaal waar jij tegenaan loopt bij het afvallen en volhouden en ik kan je op diverse manieren helpen.
Reactie plaatsen