Podcasts

IJSpiratie: Leefstijlcoach Annoesjka over haar transformatie

27-08-2021 – In de wekelijkse podcast IJSpiratie praten Joska Marrit van Dijk en Alexander Heine over ijsbaden, kou, zwemmen in openbaar water, ademhaling en meer. 

In deze gezellige aflevering vertel ik over hoe ik 45 kilo afviel zonder dieet (na vele pogingen mét dieet). En leg ik in een soort van mini masterclass uit hoe het kan dat je echt heel goed weet wat gezond is en dat je wilt afvallen en hoe je dit moet doen, maar dit dan toch vaak slechts tijdelijk en op gegeven moment niet doet. Ook komt de samenwerking met artsen Mariëtte Boon en Monique Tjon-A-Tsien in de vorm van Kou als medicijn (zie Instagram) langs over koud douchen en de Vet Koele Douchechallenge.

Dromen is voor volwassenen:

Annoesjka de Graaf

30-11-2020 – In de podcast Dromen is voor volwassenen spreekt Paul Emons met inspirerende mensen en over het waarmaken van dromen. Wat doe je wel en niet om je dromen te bereiken? Wat heeft er voor gezorgd dat zij de dromen hebben kunnen waarmaken?

In deze aflevering ben ik te gast. De tijd vloog voorbij en het is een mooi en eerlijk gesprek geworden. We spreken over afvallen en hoe ons brein daarbij in de weg zit. Hoe kan het dat ons brein bijvoorbeeld altijd voor de makkelijkste weg kiest? En hoe kan het dat zo veel mensen weer aankomen nadat ze gewicht zijn verloren? Is het wel enkel je voeding die een rol speelt bij afvallen? We hebben het in deze podcast o.a. over afvallen en het brein, maar vooral over het pakken van kansen, het vergroten van je comfortzone, over gewoon proberen en over het zetje in de rug nadat je erkent dat je het niet alleen kan. En de meerwaarde die mensen hebben in het bereiken van je droom!

 #jebentmeerdanwatjehebt

Vet Koele Douchechallenge

10-09-2020 – Gerda Rolaff is hartinfarct-coach voor professionals en leidinggevenden die weer voluit willen leven!

Gerda wilde graag meedoen met de Vet Koele Douchechallenge die ik een aantal keer samen met Dr. Mariëtte Boon en huisarts en ademcoach / winterzweminstructeur Monique Tjon-A-Tsien heb organiseerd. Koud douchen is erg gezond, maar hoe zit dat als je hartpatiënt bent? Ik vertel alles over de voordelen van koud douchen, hoe je het koud douchen opbouwt en wanneer je beter niet kunt koud douchen.

Bij Sophie op de koffie

29-07-2019 – Sophie komt uit het oosten van het land en is huishoudster van Salon van Weleer (cultuurplaats en een creatieve broedplaats in Utrecht). Af en toe maakt zij een Portret van een interessant persoon.

In deze aflevering was ik gezellig op de koffie bij Sophie. Samen koffie en thee drinken en kletsen over keuzes maken, aankomen, afvallen, mijn 107,7 kilo en hoe je brein voor jou beslist welke keuze je gaat maken.